Voorkomen is beter

Indien u uw woning of bedrijf niet voldoende heeft beschermt tegen muizen, dan kunnen muizen schade toebrengen aan het gebouw of binnendringen en vervuiling veroorzaken. Muizen zijn nieuwsgierige beestjes, maar betekent niet dat u ze altijd ziet. Sommige muizen vinden verblijven graag op zolder of de spouwmuur en komen verder niet het huis in. Merkt u knaagschade op of ziet u binnen (of buiten!) uitwerpselen of heeft u last van stankoverlast wat u niet kunt plaatsen? Neem dan altijd direct contact op met Bestrijdings Adviseurs voor een gratis inspectie.

Muizen kunnen per jaar ongeveer 10 nestjes krijgen met een gemiddeld draagtijd van ongeveer 3 weken. Elk nest bestaat uit 5-10 jongen. U snapt dat dit snel kan uitbreiden als u niks doet. 1 muis is geen ramp, maar binnen no-time heeft u kans op 10-tallen! Ziet u 1 muis, bel ons dan direct, voordat het te laat is.

Zie ook bij de meest voorkomende oorzaken naar waarom u mogelijk last heeft van muizen.

Bestrijding

Wij zullen uw volledige woning of bedrijf inspecteren, zowel van binnen als buiten. Zo kunnen we zwakke plekken en/of sporen goed in kaart brengen. Daarna zullen wij dit met u bespreken en bekijken naar oplossing, zowel bestrijdingsgericht als preventie.

Bestrijdingsmethode

Wij zullen voornamelijk te werk gaan met behuizingen met lokaas en mechanische klapvallen. Met behulp van strategische aanpassingen in de leefomgeving en plaatsingen van deze behuizingen, zullen de muizen al snel gedwongen worden om van het lokaas te eten en daarmee in de klapval terecht komen. Mocht het nodig zijn, hebben wij ook mogelijkheden tot gebruik van gif. Dit zal niet altijd gebruikt worden om resistentie en onnodig gebruik/gemakzucht tegen te gaan.

Ook zijn er een aantal weringsmaatregelingen die getroffen kunnen worden, dit zal allemaal besproken worden als dit noodzakelijk is in uw situatie.

Tijdsduur

Na de gratis inspectie wordt de bestrijding uitgelegd en na akkoord gestart. Let op: Bij een bestrijding kan het voorkomen dat we vaker moeten langskomen voor (na)controles. Dit wordt allemaal besproken tijdens de inspectie.

Voordat u de eerste tekenen ontdekt van de bestrijding, kan soms enkele dagen duren! Muizen zijn van nature nieuwsgierige beesten en dat helpt goed bij de bestrijding. Verder spelen er meerdere factoren mee bij een bestrijding. Deze worden na de inspectie met u besproken. Soms worden er dan zaken verwacht van uw kant, bij het goed opvolgen hiervan, kan dit ten goede komen bij de bestrijding. Echter bij het niet opvolgen, kan dit betekenen dat bestrijding zelfs mislukt of langer duurt!