Bruine ratSinds eind 2019 zijn ratten veel in het nieuws gekomen. Meer en meer mensen hebben er overlast van. Dit komt vermoedelijk door de nieuwe regelgeving van het niet meer mogen bestrijden met rattengif.

Deze regelgeving is in het leven geroepen door het foutief gebruiken van rattengif. De dosis verkeerd of onterecht of verkeerde gif gebruiken kan zorgen voor resistentie of zelfs het verergeren van de overlast.

Het is daarom erg belangrijk dat als u sporen ontdekt van ratten, dat u al direct contact zoekt met Bestrijdings Adviseurs voor een gratis inspectie. Wacht niet totdat u daadwerkelijk de rat ziet. Dan bent u al te laat! Ratten zijn erg schuw en laten zich niet snel zien. Ziet u uitwerpselen of heeft u last van stankoverlast en niet weet waar het vandaan komt, dit zou mogelijk van ratten af komen en daarom altijd goed om ons uit te nodigen voor een gratis inspectie.

Voorkomen is beter

Indien u uw woning of bedrijf niet voldoende heeft beschermt tegen ratten, dan kunnen ratten zelfs schade toebrengen aan het gebouw of zelfs binnendringen en vervuiling veroorzaken. Ratten laten zich niet snel zien, knaagschade of uitwerpselen zijn vaak sneller zichtbaar. Heeft u dit? Neem dan altijd direct contact op met Bestrijdings Adviseurs voor een gratis inspectie.

Zie ook bij de meest voorkomende oorzaken naar waarom u mogelijk last heeft van ratten.

Bestrijding

Wij zullen uw volledige woning of bedrijf inspecteren, zowel van binnen als buiten. Zo kunnen we zwakke plekken en/of sporen goed in kaart brengen. Daarna zullen wij dit met u bespreken en bekijken naar oplossing, zowel bestrijdingsgericht als preventie.

Behuizing

Bestrijdingsmethode/Preventie

Vanwege de nieuwe regelgeving mogen er geen rodenticiden gebruikt worden bij particulieren. Hierdoor zullen wij voornamelijk te werk gaan met behuizingen met lokaas en mechanische klapvallen. Met behulp van strategische aanpassingen in de leefomgeving en plaatsingen van deze behuizingen, zullen de ratten al snel gedwongen worden om van het lokaas te eten en daarmee in de klapval terecht komen. Ook zijn er een aantal weringsmaatregelingen die getroffen kunnen worden, zowel bouwtechnisch als preventief onderhoud.

Tijdsduur

Na de gratis inspectie wordt de bestrijding uitgelegd en na akkoord gestart. Let op: Bij een bestrijding kan het voorkomen dat we vaker moeten langskomen voor (na)controles. Dit wordt allemaal besproken tijdens de inspectie.

Voordat u de eerste tekenen ontdekt van de bestrijding, kan soms wel tot 4 weken duren! Ratten zijn erg schuw en vertrouwen nieuwe objecten in de omgeving niet snel. De overlast kan wel binnen 1 week al afnemen, echter betekent dit niet dat de ratten vertrokken zijn. Verder spelen er meerdere factoren mee bij een bestrijding. Deze worden na de inspectie met u besproken. Soms worden er dan zaken verwacht van uw kant, bij het goed opvolgen hiervan, kan dit ten goede komen bij de bestrijding. Echter bij het niet opvolgen, kan dit betekenen dat bestrijding zelfs mislukt of langer duurt!